PROGRAMOK

Nézzük hát mit tehetünk e téren!

Engedje meg, hogy néhány környékbeli látnivalóra felhívjam a figyelmét, ám ne feledje, semmi sem kötelező. Amennyiben, ,,csak” pihenni szeretne családjával, barátaival, párjával úgy annak sincs akadálya.

Akit a természet közelebbről megérint, nem fog csalódni a táj kínálta lehetőségekben. A közeli magaslesről megfigyelhetők, akár fotózhatók is az erdő kíváncsi állatai.

Gyalogosan vagy kerékpárra pattanva is elérhető a döbröntei Szarvaskő Vára, a gannai Esterházy-mauzóleum, melynek altemplomában az Esterházy család sírboltja van.

Ha a dinoszaurusz lelőhelyét célozzuk meg Iharkútat, akkor útba ejthetjük a Pisztrángos tavat, ahol szalonnasütésre alkalmas tűzrakó helyeket találunk. Egy jó lakoma után utunkat tovább folytatva a festői szépségű zsákfaluba érkezünk, Németbányára. Innen már csak  pár km. az erdei úton és megérkezünk a Bakonydraco maradványaihoz.

Egy következő nap úti célja lehet Magyarpolány híres kálvária dombja útba ejtve a Csurgó kutat mésztufa vízeséssel. Sok izgalmat, szórakozást tartogathat a  Sobri Jóska Kalandpark.

A közeli Pápa városa/18km./ számos látnivalót kínál, az ódon hangulatú barokk kis város felújított Esterházy-kastélyával, Európa egyedülálló Kékfestő Múzeumával, Templomaival, termálfürdőjével.

Kirándulás Veszprémbe, Herendre.

Veszprém a királynék városa. Nagyon szép az Óváros Tere. Gyönyörű kilátás nyílik a várból a városra és környékére. Az állatkert látogatása izgalmas program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Hazafelé érdemes megállni a Herendi Porcelán Múzeumban. A mellette lévő kávézóban herendi porcelán csészékben szolgálják fel a finom kávét, teát.

Gyalogos, kerékpáros, autós kirándulások tehát egyaránt tervezhetők a Hölgykő Vendégházból, ahova – bizton remélem- jó visszatérni egy-egy fárasztó túrát követően.

Kínálatunk folyamatosan bővül és arra törekszünk, hogy kipihenten, élményekben gazdagon, feltöltődve térjen vissza otthonába.

   

Facebook Galéria Vendégkönyv Foglalás