FARKASGYEPŰRŐL

Farkasgyepűt a változatos domborzati viszonyok, a rendkívül tiszta levegő és az innen induló nagy számú turista út sokak által kedvelt kirándulóhellyé teszi. Szubalpin levegője gyógyító hatású. Ezt bizonyítja, hogy 1920-ban tüdőszanatóriumot hoztak itt létre, amely ma is működik. A festői fekvésű Farkasgyepűt a Veszprémet és Pápát összekötő 83.sz. fő út szeli át. A kistelepülés természeti kincse a Csurgókút-vízesés. Ugyanilyen nyugalmat áraszt a gyalogszerrel könnyen elérhető, népszerű horgászhely, a Pisztrángos- tó is.

A vadregényes erdők, a rendkívül gazdag vadállomány már Mátyás király számára is kedvelt tartózkodási hellyé tette a vidéket.

Építészeti nevezetessége a helység fölé magasodó, több mint 100 éves római katolikus kőtemplom. A települést hithű magyarok és svábok lakják, akik féltő gonddal óvják kultúrájukat. A falu múzeum a régi iskola épületében kapott méltó helyet.

Vegyesboltja keddtől szombatig tart nyitva. Szomjoltásra kiválóan alkalmas a Boróka Betérő. A Nimród Vendéglőben bizton talál fogára való étket az éhes vándor.

Történelmi ihletettségű filing, tiszta levegő, nyugalmat árasztó természeti és épített környezet és vendégszerető közösség vár Önökre, itt Farkasgyepűn.

Facebook Galéria Vendégkönyv Foglalás